ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σχετικά
με τον Χρήστο Μπώκο

Βιογραφικό ιατρού
xristos_mpokos
ΜΠΩΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Παιδίατρος

Ο παιδίατρος Χρήστος Μπώκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28/3/1968.
Αποφοίτησε απο το Γενικό Λύκειο Αταλάντης με βαθμό 19 και 8/11 (Αριστα) το 1985 και εισήλθε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με Γενικές Εξετάσεις.

 

Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1991 (σε 6 ακριβώς χρόνια) με βαθμό Λίαν Καλώς (μ.ο 7,8). Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως ιατρός στην Πολεμική Αεροπορία το 1991-1993. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ.Αγιάς Λαρίσης το 1993-1995.

 

Ξεκίνησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Λαμίας το 1995. ‘Εκανε εκεί 18 μήνες ειδικότητα και παρέμεινε υπεράριθμος έως το 1999 εργαζόμενος στην Παιδιατρική,στην Πνευμονολογική κλινική και στο τμήμα Επειγόντων.

 

Το 1999 συνέχισε την Παιδιατρική στο Νοσ. Παίδων Αγία Σοφία έως 28/3/2002 (2.5 έτη). Πήρε τον τίτλο της ειδικότητας μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον Απρίλιο του 2002. Από τον Οκτώβριο του 2002 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό Παιδιατρικό Ιατρείο στην Αθήνα, ενώ συμμετέχει ενεργά επί πολλά έτη ως συνεργάτης των εξωτερικών ιατρείων της Β-Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσ.Αγία Σοφία.

 

Είναι έως σήμερα εξωτερικός συνεργάτης πολλών ιδιωτικών Παιδιατρικών Κλινικών (Μητέρα, Ευρωκλινική, Ιατρικό, Ιασώ κλπ.).

 

Έχει παρουσιάσει πλήθος ανακοινώσεων σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ελληνικών και διεθνών Συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε ερευνητικό διεθνές πρωτόκολλο κλινικής μελέτης υπό την αιγίδα του Νοσ. Αγία Σοφία.

 

Είναι ενεργό μέλος από το 2017 ,στην εταιρεία Ελλήνων ιατρών λογοτεχνών με συγγραφή στο περιοδικό της, ΚΑΣΤΑΛΙΑ, ποικίλων λογοτεχνικών κειμένων (ποιήματα, δοκίμια).

 

‘Εχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό εφημεριών στα προαναφερθέντα Νοσοκομεία , διαλέξεις, παρουσιάσεις ενδιαφέροντων περιστατικών θεμάτων και έχει και ο ίδιος παρουσιάσει πολλά εκ των παραπάνω, εκπαιδεύοντας παράλληλα νεότερους παιδίατρους,νοσηλευτές, μαίες, κλινικά και βιβλιογραφικά. ‘Εχει εργαστεί εθελοντικά στους Ιατρούς του Κόσμου πραγματοποιώντας πλήθος εμβολιασμών και εξετάσεων, είναι μέλος της Πανελλήνιας Παιδιατρικής Εταιρείας , του ΙΣΑ και της Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων.

 

Είναι συνδρομητής πολλών Ελληνικών και Διεθνών Περοδικών, σε μερικά εκ των οποίων εκεί δημοσιεύσει άρθρα του πάνω σε σύγχρονα παιδιατρικά θέματα και περιπτώσεις. Συνόδευσε πολυάριθμα επείγοντα περιστατικά με ασθενοφόρο (100 διακομιδές), προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες σε αντίξοες συνθήκες, κατά την υπηρεσία του στην επαρχία.

 

Σε όλο το διάστημα της σταδιοδρομίας του διακατέχεται από αληθινό ζήλο και αγάπη για τον άρρωστο και το παιδί,εργατικότητα, μελέτη, ενημέρωση και αφοσίωση στο ιατρικό λειτούργημα και την παιδιατρική. Με τους συναδέλφους είχε πάντα άριστη συνεργασία κλινικά και εκπαιδευτικά, ενώ από τους προισταμένους του είχε πάντοτε αποδοχή, εμπιστοσύνη και τις καλύτερες κριτικές για την εργασία του και τις δυνατότητες του. Οι σχέσεις και η επικοινωνία με τους ασθενείς και τους οικείους τους ,υπήρξε ως τώρα άψογη.

 

Το μόνιμο μέλημα του είναι η προσφορά στο άρρωστο παιδί, το ενδιαφέρον και η συμπαράσταση στους γονείς , η καθοδήγηση, η επιλογή της πιο ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπείας με βάση τις επιστημονικά πιο σύγχρονες και ορθές απόψεις και την ακόμη και κάποτε αφιλοκερδή σωστή ανθρώπινη συμπεριφορά και αγάπη.